DomaOsebne financeKako spremeniti hobi v vir zaslužka

Kako spremeniti hobi v vir zaslužka

S svojim lastnim podjetjem boste imeli večji občutek samostojnosti in avtonomije. Ker razumete človekove potrebe v današnjem času, lahko svoje ideje, inovacije, življenjski stil in hobije spremenite v vir dejavnosti za preživetje. V podjetju, kjer ste delali, se lahko dogovorite, da občasno pomagate pri kakšnem delu ali projektu, morda celo vodite projekte za polni delovni čas naprej.

Če radi delate na vrtu in pridelate preveč, začnite v pomladnih mesecih svoje sadike prodajati, poleti in jeseni pa višek zelenjave in sadja. Ustanovite lahko svoj mali čistilni servis: nakupite nekaj čistil, objavite oglas v časopisu in pripravljeni ste na pospravljanje stanovanj. Tisti, ki ste do sedaj opravljali strokovna dela v računovodstvu, lahko svojim kolegom in znancem podjetnikom pomagate urejati knjigovodstvo. Če pa si želite le sezonskega zaslužka, se dogovorite za pomoč na kakšni kmetiji ali celo v tujini: npr. pobiranje sadja lahko združite s potovanjem.

Prenehajte z izgovarjanjem, opravičevanjem in iskanjem razlogov, zakaj se ne bi naučili še česa novega in postanite svoj šef! Približno tretjina seniorjev ima končano osnovnošolsko ali nižjo poklicno šolo, kar pa še ne pomeni, da ne morete uspeti, saj imate za razliko od mlajšega rodu veliko izkušenj na področju, na katerem ste bili dejavni celotno kariero. Irska življenjska zavarovalnica Easy Life Cover je ugotovila, da je v Združenih državah Amerike kar tretjina podjetnikov, ki so začeli s svojo »novo« kariero, ko so bili starejši od 50 let. Največjo prednost namreč vidijo v tem, da podjetje temelji na lastnem kapitalu in ne na kreditu.

ZADNJI ČLANKI

Statistika porok 2023

V Sloveniji, kot v mnogih drugih kulturah po svetu, je poroka praznik ljubezni, enotnosti...

Pomen zavarovanj v zrelih letih: Kako izbrati pravo zavarovanje

Pomen zavarovanj v zrelih letih je da zagotavljajo finančno varnost in miren prehod v...

Potovanja za seniorje 2024

Dragi seniorji, življenje je polno neštetih priložnosti za raziskovanje, učenje in uživanje, ne glede...

Kampiranje po upokojitvi

Kampiranje je že dolgo priljubljena oblika preživljanja prostega časa, ki ljudem vseh starosti omogoča...

VEČ ČLANKOV AVTORJA

Poletna zabava s priljubljenimi koktejli

Poletje je popoln čas za sprostitev in uživanje s koktejli in osvežilnimi pijačami ob družbi prijateljev in družine. Ena najboljših načinov za popestritev poletne zabave je priprava različnih koktejlov, ki bodo navdušili vse goste. V tem članku vam predstavljamo nekaj priljubljenih koktejlov, ki bodo vašo poletno zabavo naredili nepozabno. Priprava...

Seniorji, zaslužite si ugodnosti

V zreli dobi izkoristite vse ugodnosti, ki so vam na dosegu roke.  

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka: Sorazmerni del pokojnine se začne izplačevati od prvega dne naslednjega meseca po spremembi obsega dela oziroma opravljanja dejavnosti.

Je spolnost res samoumevna in zgolj za mlajše

"Pogled na starost in spolnost je odsev naše družbe in naših lastnih vrednot ..."

PODPORA SVOJCEM ob izgubi bližnjega

V uredništvu smo pripravili novo izdajo brezplačnega POGREBNEGA PRIROČNIKA 2022, namenjenega PODPORI SVOJCEM ob izgubi bližnjega.    Vsebine smo pripravili skupaj z VEČ KOT 40 STROKOVNJAKI iz različnih področij, ki so podali uporabne informacije za svojce. Predvsem gre zahvala za nastanek priročnika sodelujočim pogrebnim podjetjem, Inštitutu za sodno medicino, sodelujočim iz...

DRUGE ZANIMIVOSTI

Seniorji, zaslužite si ugodnosti

V zreli dobi izkoristite vse ugodnosti, ki so vam na dosegu roke.  

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka: Sorazmerni del pokojnine se začne izplačevati od prvega dne naslednjega meseca po spremembi obsega dela oziroma opravljanja dejavnosti.

Čustveni odmik od financ v zreli dobi

Finance: Kadar je možno vnaprej predvideti, da se bo prihodek zmanjšal, se je s tem lažje soočiti.

Ni prepozno, da se podate v podjetniške vode

REGISTRACIJA S. P. poteka v 3. korakih. Opravite jo lahko fizično na točkah VEM ali elektronsko.

Delitev premoženja za čas življenja

Posameznik se lahko že za čas življenja, odloči za delitev in razpolaganje s svojim premoženjem...
WordPress Ads