DomaOdkrijte vrelec mladosti

Odkrijte vrelec mladosti

Array

Aktivno v zrela leta preidete z osvojitvijo in vzpostavitvijo življenjskih navad, s katerimi boste poskrbeli za vaš telesni in duševni wellnes.

Prenova ali preureditev življenjskega sloga bo prispevala k lažjemu prehodu v udobnejše in prijetno življenje v tretjem življenjskem obdobju.

Načrt za barvita zrela leta si pripravite s pomočjo pregleda 10 najpomembnejših področij življenja pripradnikov generacije modrih, ki smo ga za vas pripravili v Priročniku Življenje 55+. Napolnjeni z energijo in mladostniško razposajenostjo ste prišli do vrhunca vaše moči in življenja. Sedaj to novo obdobje le še aktivno izkoristite. Predajte se ohranjanju vitalnosti vašega telesa in osvojite preproste navade, ki naj postanejo del vašega vsakdana.

Na kaj najprej pomislite, ko slišite besedo vitalnost? Vzdrževanje zdravja naj postane vaša prednostna naloga. Poponoma se predajte vsem užitkom, ki jih ponuja življenje – povezanost in komunikacija, partnerstvo, intimnost, telesna aktivnost, ter nahranite vaše organe z uravnoteženo prehrano. Jedilnik si sestavite iz polnovrednih živil. Izberite telesno aktivnost, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu. Vsekakor pa se zadajte za vodilo, da se preizkusite tudi v nečem novem. Poskrbite tudi, da boste vsakodnevne gibe izvajali pravilno, saj ena od skrivnosti vitalnega in prožnega telesa tiči ravno v tem.

Za življenje v izobilju preglejte smernice za varčevanje in investiranje. Ključno je, da si pripravite pregled nad financami in sestavite sestavite osebni finančni načrt, ki naj odseva vaš novi aktivni življenjski slog. Ob tem ne pozabite, da lahko ustvarite tudi pasiven zaslužek ali raziščite dodatne vire zaslužka. Ne pozabite izkoristiti številnih ugodnosti za seniorje, ki jih ponujajo ponudniki storitev (potovalne agencije, športno-rekreacijske organizacije, zabavno-izobraževalne organizacije, kulturne ustanove, trgovine).

Čeprav vam vaši otroci včasih kar ne želijo priznati, da vas potrebujejo, je pogosto ravno nasprotno. Vaš dom naj jim še vedno predstavlja varno zavetje. Vzdržujte, še pomembneje pa razvijajte še naprej vaš odnos z njimi. Pozornost namenite tudi spoštljivi komunikaciji. Čas skupaj pa kar najbolje preživite s skupnimi večerjami ali družinskimi potovanji, ideje za nove navade jim predstavite tudi sami. Poskrbite za vaše starše 80+/90+, ki ravno tako prestopajo prag novega življenjskega obdobja. Zanje je najpomembnejši del oskrbe, sicer ne tiči le v pomoči pri vsakodnevnih opravilih, ampak predvsem v občutku povezanosti, saj smo navsezadnje ljudje čustvena in socialna bitja, ki potrebujemo druženje in povezovanje.

V novo življenjsko obdobje pa prestopa tudi vaš dom. Dovolite si, da se sklada z vašim novim življenjskim slogom. Prazne sobe preuredite v delavnice za uresničevanje hobijev ali pa prijeten kotiček za sprostitev, ali kotiček, v katerem lahko vaši vnuki ustvarjajo in se razposajeno igrajo. Za prijetne in sproščujoče oddihe, pa si uredite tudi sproščujočo oazo na vašem vrtu ali terasi.

Telo in um sta močno povezana, zato aktivirajte vseživljenjsko učenje in poskrbite za »mentalno telovadbo«. Lahko se sprostite z in trenirate svoj um ter prisotnost v danem trenutku. Tehnika sproščanja vam omogoča, da se osredotočite nase in na svojo notranjost ter umirite misli in telo. Priučite se novih spretnosti, ali uresničite vaše dolgoletne želje, da bi se naučili plesati, slikati, fotografirati ali spoznali najnovejše trike tehnologije. Zdaj imate dovolj časa, da z udeležbo na najrazličnejših delavnicah in izobraževanjih, izživite svoje sanje in si popestrite tretje življenjsko obdobje ter širili in se povezovali z novim krogom prijateljev.

ZADNJI ČLANKI

Pomen zavarovanj v zrelih letih: Kako izbrati pravo zavarovanje

Pomen zavarovanj v zrelih letih je da zagotavljajo finančno varnost in miren prehod v...

Potovanja za seniorje 2024

Dragi seniorji, življenje je polno neštetih priložnosti za raziskovanje, učenje in uživanje, ne glede...

Kampiranje po upokojitvi

Kampiranje je že dolgo priljubljena oblika preživljanja prostega časa, ki ljudem vseh starosti omogoča...

Poletna zabava s priljubljenimi koktejli

Poletje je popoln čas za sprostitev in uživanje s koktejli in osvežilnimi pijačami ob...

VEČ ČLANKOV AVTORJA

Poletna zabava s priljubljenimi koktejli

Poletje je popoln čas za sprostitev in uživanje s koktejli in osvežilnimi pijačami ob družbi prijateljev in družine. Ena najboljših načinov za popestritev poletne zabave je priprava različnih koktejlov, ki bodo navdušili vse goste. V tem članku vam predstavljamo nekaj priljubljenih koktejlov, ki bodo vašo poletno zabavo naredili nepozabno. Priprava...

Seniorji, zaslužite si ugodnosti

V zreli dobi izkoristite vse ugodnosti, ki so vam na dosegu roke.  

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka: Sorazmerni del pokojnine se začne izplačevati od prvega dne naslednjega meseca po spremembi obsega dela oziroma opravljanja dejavnosti.

Je spolnost res samoumevna in zgolj za mlajše

"Pogled na starost in spolnost je odsev naše družbe in naših lastnih vrednot ..."

PODPORA SVOJCEM ob izgubi bližnjega

V uredništvu smo pripravili novo izdajo brezplačnega POGREBNEGA PRIROČNIKA 2022, namenjenega PODPORI SVOJCEM ob izgubi bližnjega.    Vsebine smo pripravili skupaj z VEČ KOT 40 STROKOVNJAKI iz različnih področij, ki so podali uporabne informacije za svojce. Predvsem gre zahvala za nastanek priročnika sodelujočim pogrebnim podjetjem, Inštitutu za sodno medicino, sodelujočim iz...

DRUGE ZANIMIVOSTI

WordPress Ads