DomaZdravje & vitalnostOdločite se za zdravje

Odločite se za zdravje

seniorka

Ali lahko s spremenjenim načinom razmišljanja o sebi vplivamo na boljšo kakovost življenja? Bioterapevt Robert Zupančič pravi, da je pomembno, da težimo k uravnovešanju življenja (v materialnem in duhovnem), saj prinaša notranji mir, vzpostavlja energetsko ravnovesje v telesu in omogoča dolgo zdravje.

PSIHOSOMATSKI STRES IN MOČ MISLI

Kot primer za nastanek bolezni Zupančič navaja: »Mnogi se vnaprej programirajo za bolezen s tem, da so globoko v sebi prepričani, da bodo zboleli, ker so, na primer, zboleli tudi njihovi starši ali kakšen dober prijatelj.« Naš življenjski tempo je podrejen vsakodnevnim aktivnostim, ki na nas stresno delujejo. Če zanemarimo zunanje vzroke (viruse, poškodbe, zunanje kemične vplive …) je stres kar v 70 – 90 % povzročitelj vseh sodobnih bolezni in obiskov pri zdravniku. Če želimo uspešno pozdraviti bolezni ali še bolje, poskrbeti, da sploh ne bi zboleli, Zupančič izpostavlja, da je zelo pomembno analizirati naša jedrna prepričanja, veliko delati na samoanalizi ter ozaveščanju vzorcev, ki nas vodijo skozi življenje. Hkrati pa opozarja na besede svetovno znanega ruskega zdravilca Lazareva, ki je dejal, da človek v resnici ne more ozdraveti, dokler ne spremeni svoje celotne narave in svojega pogleda nase in svet, saj je v tem poglavitni vzrok njegove bolezni.

ZDRAVO ŽIVLJENJE JE POVEZANO Z NAŠIMI MISLIMI         

Različni strahovi, napačna prepričanja o stvareh, kot na primer, da nam nikoli ne bo uspelo, v nas ustvarjajo napetost, ki jo zaznamo kot nezadovoljstvo in neizpolnjenost. Slednje začne na psihosomatskem nivoju ustvarjati stres, ki začne ustvarjati neskladja na našem energetskem telesu, katerega sestavni del so energetski centri in meridiani, ki so zadolženi za presnovo energije in prenos slednje do organov in drugih sistemov v telesu. Ko se ti centri blokirajo zaradi psihosomatskega stresa, ki smo mu izpostavljeni zaradi naših napačnih jedrnih prepričanj in drugih psiholoških stanj, v katerih smo morda že dolga leta, začnejo nastajati okvare, ki jih zaznamo kot fizične bolezni. Za zdrav način življenja se je treba odločiti, saj ima na naše zdravje velik vpliv prav psihosomatski stres – naše misli/jedrna prepričanja. Veliko lahko naredimo že s preprostim preobratom v naših jedrnih prepričanjih.

ODLOČITE SE ZA ZDRAVJE
Poskusite ugotoviti, kaj vam najbolj ustreza – sami sebe najbolje poznate in veste, kako se vaše telo odziva na notranje in zunanje dejavnike. Zdrav način življenja v interakciji s pozitivnim mišljenjem je zagotovo prava pot k bolj kakovostnemu življenju. Zupančič zaključuje: »Ko se bolezen pojavi, obisk bioenergetika ne bo pomagal, če ne bomo intenzivno delali tudi na sebi. Resnično se vse začne z našimi mislimi o stvareh. Navsezadnje je vedno tako kot se odločimo, da bo: če se odločimo za zdravje, bomo uživali dolgo in zdravo življenje, lahko pa se (tudi nehote oz. podzavestno) »odločimo« za bolezen in trpljenje.«

Vsebina: Anja Ciglarič

Sodelujoči strokovnjak: Robert Zupančič, bioterapevt

MogenasNad50

Aktivno v zrela leta.

ZADNJI ČLANKI

Statistika porok 2023

V Sloveniji, kot v mnogih drugih kulturah po svetu, je poroka praznik ljubezni, enotnosti...

Pomen zavarovanj v zrelih letih: Kako izbrati pravo zavarovanje

Pomen zavarovanj v zrelih letih je da zagotavljajo finančno varnost in miren prehod v...

Potovanja za seniorje 2024

Dragi seniorji, življenje je polno neštetih priložnosti za raziskovanje, učenje in uživanje, ne glede...

Kampiranje po upokojitvi

Kampiranje je že dolgo priljubljena oblika preživljanja prostega časa, ki ljudem vseh starosti omogoča...

VEČ ČLANKOV AVTORJA

Brezskrbno v prometu

Aktivno udeleženi v prometu  Od zaključku delovnih obveznosti boste imeli vse več časa za aktivno preživljanje dni -  sprehajajte se, kolesarite ter obiskujte družino in prijatelje, vendar poskrbite za varnost v prometu, saj boste v njem tako večkrat udeleženi. Statistični podatki kažejo, da ste med najbolj ogroženimi skupinami udeležencev v prometu...

Ohranite vaš vid v odlični formi

Spremembe v vidu lahko razdelimo na tiste, ki se pojavljajo že v otroštvu, mladosti oz. mlajši dobi in t.i. starostno slabovidnost (presbiopijo). Kratkovidnost se lahko pojavi kadarkoli v otroštvu, mladosti ali odrasli dobi, znaki pa so slab vid na daljavo in glavoboli. Akomodacijska moč očesa (sposobnost očesa, da ostro vidi različno oddaljene predmete) z...

Trend zaposlovanja seniorjev se veča

Evropski in svetovni trendi kažejo, da se vse več ljudi odloča za delo tudi po prejemu prve pokojnine. To dejstvo lahko razložimo skozi dva dejstva. Svetovno prebivalstvo se stara: leta 2016 je v Sloveniji na 100 zaposlenih prišlo 73 upokojencev. Napovedi pa kažejo, da bo do leta 2060 število...

8 nasvetov za varen vsak dan

Pripravite se z enostavnimi prijemi, ki so nam jih zaupali na Policiji, da bo vaš vsakdan bolj varen.

Vzdržujte dobro počutje in vaše zdravje

Skrb za zdravje naj bo vaša osnovna skrb. Krbite za redno aktivnost, zdravo prehrano, da bo raven holesterola in sladkor v krvi primerna. Krvni tlak mora biti nizek in prebava redna. Uvrstite zdrave prijeme v vsakdanjem življenju.

DRUGE ZANIMIVOSTI

Limfni sistem: najpomembnejša tekočina v našem sistemu

Limfni sistem nadzira gibanje tkivne tekočine, limfe in možgansko tekočino. V telesu te tekočine predstavljajo 60 % telesne mase.

Pomen pravilne telesne drže za zdravje in vitalnost

Ohranjanje pravilne telesne drže je ključnega pomena za naše splošno počutje, zdravje ter optimalen pretok energije v telesu.

Dentalni turizem – le na prvi pogled ceneje

Na slovenski trg so se močno zasidrali ponudniki zobozdravstvenih storitev iz tujine - dentalni turizem.

Delovna terapija: prvo srečanje

Delovna terapija je široka stroka, ki posameznikom z različnimi zdravstvenimi izzivi pomaga, da živijo kakovostno življenje.

Začnite s telesno aktivnostjo

Vaše telo se je z leti spremenilo, vendar s telesno aktivnostjo še vedno lahko začnete, četudi ste šele začetnik ali se k njej vračate po nekaj letih premora.
WordPress Ads