DomaOdnosi & družinaPotovanja za dušo in povezovanje

Potovanja za dušo in povezovanje

Vsi potrebujemo oddih od vsakodnevne rutine, kar je pomembno predvsem za naše splošno dobro počutje. Če ne želite potovati sami ali le z vašim partnerjem organizirajte skupno družinsko potovanje z vašimi otroki in vnuki. Izberite kakšen dosežek ali življenjsko prelomnico, ki jo tako proslavite. Vse več potovalnih agencij prilagaja potovanja potrebam družin, ki potujejo z mlajšimi in  starejšimi sorodniki. Možnosti skupinskih potovanj so križarjenja, safariji, vodeni zgodovinski ogledi in dejavnosti združevanja za vse starosti.

Seniorji, ki obožujete avanturistična, a vseeno udobna potovanja, se posvetujte s turističnimi vodiči, ki vam lahko pripravijo program in možnosti nastanitve, ki je prilagojen vašim potrebam (umirjeno raziskovanje mesta, raziskovanje v manjših skupinah, prilagojeni obroki). Povprašajte, ali vam lahko ponudijo popuste za pare, skupine, prijatelje. Z vstopom v tretje življenjsko obdobje preizkusite različne novosti in se tudi na potovanje ali izlet odpravite sami. Pridružite se skupinskim ekskurzijam, odpravite se na križarjenje (izbirate lahko med različnimi tematskimi križarjenji – kulinarična, plesna, športna, za samske, za ljubitelje vin, križarjenja s predstavami). Odpotujte do sorodnikov. Ali izberite potovanje za seniorje, seniorje in vnuke, potovanje s popolnim vživetjem v kulturo, izobraževalna potovanja, raziskovanje rek, zasebna ali vodena potovanja, pobeg v letovišča, aktivna in adrenalinska potovanja, turistične kmetije, nacionalne parke, potovanja z namenom pomoči v prostovoljski organizaciji … Kakorkoli že, vredno je raziskovati in potovati.

Več generacij skupaj na potovanju

Trend potovanj so v zadnjih letih tudi potovanja več generacij skupaj. Odkrivanje in raziskovanje novih krajev ter preživljanje prostega časa skupaj, je odlična priložnost za povezovanje družine ali proslavljanje dosežkov in življenjskih prelomnic (prehod v tretje življenjsko obdobje, poroka, diplomiranje …) ter snovanje trajnih spominov. Po drugi strani raziskujete kraje iz različnih pogledov. Medtem ko mladi izbrskajo najnovejše aktivnosti, jim starejše generacije predstavijo kraje s poudarkom na odkrivanju drugih kultur, arhitekture, jezika, hrane.

Potrebno je le nekaj načrtovanja in usklajevanja

Izberite destinacijo ali lokacijo nastanitve, kjer ima lahko vsak čas zase. Hkrati naj ima vsaka generacija svojo sobo, da se v miru počiva. Za to so različna letovišča ali križarjenja odlična izbira.

Uravnoteženost aktivnosti in počitka: Odvisno od velikosti skupine, je del zabave lahko tudi samo načrtovanje potovanja in aktivnosti. Vsak naj razišče izbrano destinacijo in izbere aktivnost. Čeprav je namen potovanja preživljanje časa skupaj, v urnik aktivnosti zapišite tudi čas za počitek in čas za druženje samo s partnerjem ali otroki.

Izklop tehnologije: Če je namen potovanja skupno druženje in raziskovanje, ne pa sedenje pred televizijo, računalnikom ali telefonom, se sporazumno pogovorite o mejah uporabe tehnologije.

Porazdelite si naloge enakomerno: Nekateri naj organizirajo aktivnosti, drugi poskrbijo za obroke, tretji za pospravljanje. Razmislite o hotelu, ki ima all inclusive ponudbo, načrtujte manj zahtevno pripravo obrokov. Razdelite naloge pospravljanja, morda imejte pravilo, da vsak pospravi za sabo ali razpored, kateri dan pospravlja katera skupina.

Dogovorite se, kdo plača za kaj. Nekateri dedki in babice radi podarijo potovanja otrokom in vnukom. V primeru, da bo plačilo potovanja enakomerno porazdeljeno med otroke in starše, se o tem dogovorite že med načrtovanjem, da kar najbolje izkoristite proračun, ki ga imate na razpolago.

ZADNJI ČLANKI

Seniorji, zaslužite si ugodnosti

V zreli dobi izkoristite vse ugodnosti, ki so vam na dosegu roke.  

Limfni sistem: najpomembnejša tekočina v našem sistemu

Limfni sistem nadzira gibanje tkivne tekočine, limfe in možgansko tekočino. V telesu te tekočine predstavljajo 60 % telesne mase.

Pomen pravilne telesne drže za zdravje in vitalnost

Ohranjanje pravilne telesne drže je ključnega pomena za naše splošno počutje, zdravje ter optimalen pretok energije v telesu.

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka: Sorazmerni del pokojnine se začne izplačevati od prvega dne naslednjega meseca po spremembi obsega dela oziroma opravljanja dejavnosti.

VEČ ČLANKOV AVTORJA

Seniorji, zaslužite si ugodnosti

V zreli dobi izkoristite vse ugodnosti, ki so vam na dosegu roke.  

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka: Sorazmerni del pokojnine se začne izplačevati od prvega dne naslednjega meseca po spremembi obsega dela oziroma opravljanja dejavnosti.

Je spolnost res samoumevna in zgolj za mlajše

"Pogled na starost in spolnost je odsev naše družbe in naših lastnih vrednot ..."

PODPORA SVOJCEM ob izgubi bližnjega

V uredništvu smo pripravili novo izdajo brezplačnega POGREBNEGA PRIROČNIKA 2022, namenjenega PODPORI SVOJCEM ob izgubi bližnjega.    Vsebine smo pripravili skupaj z VEČ KOT 40 STROKOVNJAKI iz različnih področij, ki so podali uporabne informacije za svojce. Predvsem gre zahvala za nastanek priročnika sodelujočim pogrebnim podjetjem, Inštitutu za sodno medicino, sodelujočim iz...

Vsakodnevne vaje za ohranjanje vitalnosti

Rekreacija je ključna za ohranjanje vitalnosti in elastičnosti telesa. Zbrali smo 11 vsakodnevnih vaj za zaupanje v ravnotežje.

DRUGE ZANIMIVOSTI

Je spolnost res samoumevna in zgolj za mlajše

"Pogled na starost in spolnost je odsev naše družbe in naših lastnih vrednot ..."

Novo življenjsko obdobje vaših staršev

Le vloge staršev se v odnosih spremenijo. V ospredje prihaja podpora, čeprav so vaši starši včasih lahko svojeglavi.

PODPORA SVOJCEM ob izgubi bližnjega

V uredništvu smo pripravili novo izdajo brezplačnega POGREBNEGA PRIROČNIKA 2022, namenjenega PODPORI SVOJCEM ob...

Priprava vaših staršev na bivanje v novem okolju

Namestitev staršev v oskrbo v domu starejših ni sprememba le za starša, ampak tudi za svojce.

Udobno bivanje vaših staršev 80+/90+

Družina, kot pomembna vrednota, je vse bolj na dosegu sprememb, ki jih narekuje hiter tempo življenja.
WordPress Ads