DomaVzdrževanje domaPrilagoditev kuhinje za zrela leta

Prilagoditev kuhinje za zrela leta

  • Pozornost namenite poenostavitvi delovnega procesa in organizaciji prostora. Naj bo dovolj prehoda med kuhinjskimi elementi (da se oseba lahko skloni, počepne, se srečata dve osebi in dostopnost invalidskega vozička).
  • Pod delom pulta lahko odstranite omarice. Tu lahko umestite stol (z nastavljivo višino in zavoro) za delo v sedečem položaju.
  • Lahek premični predalnik ali servirni voziček naj ima določeno mesto v razporeditvi elementov, hkrati služi kot dodatna delovna površina, predvsem pa olajša prenašanje težjih stvari.
  • Štedilnik naj ima samodejni časovni izklop. Primernejša izbira je indukcija ali steklokeramična plošča.
  • Pri kuhanju naj bodo ročaji posod in ponev obrnjeni navznoter, da se zmanjša možnost zatikanja vanje.
  • Stenske viseče omarice namestite ustrezno nizko, da se stvari naložene na delovni površini pri stegovanju ne potegne po nesreči s pulta.
  • Stropna luč ne zagotavlja zadostne osvetlitve, zato umestite dodatne osvetlitvene elemente neposredno nad delovno površino. Če pod omarico ni direktne osvetlitve, se dela senca na delovno površino.
  • Izziv spodnjih omaric je počepanje. Stvari za dnevno uporabo naj bodo zložene na najbolj priročni polici. Namesto polic pod pultom umestite nizke predale (tako vam ni treba zamenjati pohištva in lahko v obstoječe omarice dodate izvlečne police ali predale). Pod pultom priporočamo predale, kar je višje, so priročnejše police.
  • Primerne so tudi omarice z drsnimi vrati kot preventiva pred udarci zaradi pozabljenih odprtih vratih.
  • Umestite vodne armature s termostatom ali senzorjem za odpiranje, le te lahko uporabite tudi v kopalnici. Armature preverite tako, da skušate vodni tok uravnavati s stisnjeno pestjo, da vidite ali se voda odbija v osebo.

ZADNJI ČLANKI

Poletna zabava s priljubljenimi koktejli

Poletje je popoln čas za sprostitev in uživanje s koktejli in osvežilnimi pijačami ob...

Seniorji, zaslužite si ugodnosti

V zreli dobi izkoristite vse ugodnosti, ki so vam na dosegu roke.  

Limfni sistem: najpomembnejša tekočina v našem sistemu

Limfni sistem nadzira gibanje tkivne tekočine, limfe in možgansko tekočino. V telesu te tekočine predstavljajo 60 % telesne mase.

Pomen pravilne telesne drže za zdravje in vitalnost

Ohranjanje pravilne telesne drže je ključnega pomena za naše splošno počutje, zdravje ter optimalen pretok energije v telesu.

VEČ ČLANKOV AVTORJA

Poletna zabava s priljubljenimi koktejli

Poletje je popoln čas za sprostitev in uživanje s koktejli in osvežilnimi pijačami ob družbi prijateljev in družine. Ena najboljših načinov za popestritev poletne zabave je priprava različnih koktejlov, ki bodo navdušili vse goste. V tem članku vam predstavljamo nekaj priljubljenih koktejlov, ki bodo vašo poletno zabavo naredili nepozabno. Priprava...

Seniorji, zaslužite si ugodnosti

V zreli dobi izkoristite vse ugodnosti, ki so vam na dosegu roke.  

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka: Sorazmerni del pokojnine se začne izplačevati od prvega dne naslednjega meseca po spremembi obsega dela oziroma opravljanja dejavnosti.

Je spolnost res samoumevna in zgolj za mlajše

"Pogled na starost in spolnost je odsev naše družbe in naših lastnih vrednot ..."

PODPORA SVOJCEM ob izgubi bližnjega

V uredništvu smo pripravili novo izdajo brezplačnega POGREBNEGA PRIROČNIKA 2022, namenjenega PODPORI SVOJCEM ob izgubi bližnjega.    Vsebine smo pripravili skupaj z VEČ KOT 40 STROKOVNJAKI iz različnih področij, ki so podali uporabne informacije za svojce. Predvsem gre zahvala za nastanek priročnika sodelujočim pogrebnim podjetjem, Inštitutu za sodno medicino, sodelujočim iz...

DRUGE ZANIMIVOSTI

Samostojnost in varno bivanje v domačem okolju

Varno bivanje: Pri prilagoditvah imejte v mislih mobilnost, dostopnost, ergonomijo prostora, nenasičenost z opremo, dobro osvetljenost.

Izbira novih vhodnih in garažnih vrat

Prve informacije o velikostih vhodnih in garažnih vrat ter načinu vgradnje pridobite že pred začetkom prenove garaže.

Pravočasno prenovite kopalnico

Pravočasno prenovite kopalnico - uporabljate jo vsakodnevno, že v 3. življenjskem obdobju, pa jo prilagodite na obdobje, ki še prihaja.

Postanite vrtnarski strokovnjak

Prihajate v obdobje v vašem življenju, ki časovno vse to omogoča in lahko hitro postanete pravi vrtnarski strokovnjak.

6 zmotnih prepričanj ob načrtovanju prenove

V projekt prenove vključite strokovnjake, s katerimi boste skupaj pripravili projekt prenove.
WordPress Ads