- Pozornost namenite poenostavitvi delovnega procesa in organizaciji prostora. Naj bo dovolj prehoda med kuhinjskimi elementi (da se oseba lahko skloni, počepne, se srečata dve osebi in dostopnost invalidskega vozička).
- Pod delom pulta lahko odstranite omarice. Tu lahko umestite stol (z nastavljivo višino in zavoro) za delo v sedečem položaju.
- Lahek premični predalnik ali servirni voziček naj ima določeno mesto v razporeditvi elementov, hkrati služi kot dodatna delovna površina, predvsem pa olajša prenašanje težjih stvari.
- Štedilnik naj ima samodejni časovni izklop. Primernejša izbira je indukcija ali steklokeramična plošča.
- Pri kuhanju naj bodo ročaji posod in ponev obrnjeni navznoter, da se zmanjša možnost zatikanja vanje.
- Stenske viseče omarice namestite ustrezno nizko, da se stvari naložene na delovni površini pri stegovanju ne potegne po nesreči s pulta.
- Stropna luč ne zagotavlja zadostne osvetlitve, zato umestite dodatne osvetlitvene elemente neposredno nad delovno površino. Če pod omarico ni direktne osvetlitve, se dela senca na delovno površino.
- Izziv spodnjih omaric je počepanje. Stvari za dnevno uporabo naj bodo zložene na najbolj priročni polici. Namesto polic pod pultom umestite nizke predale (tako vam ni treba zamenjati pohištva in lahko v obstoječe omarice dodate izvlečne police ali predale). Pod pultom priporočamo predale, kar je višje, so priročnejše police.
- Primerne so tudi omarice z drsnimi vrati kot preventiva pred udarci zaradi pozabljenih odprtih vratih.
- Umestite vodne armature s termostatom ali senzorjem za odpiranje, le te lahko uporabite tudi v kopalnici. Armature preverite tako, da skušate vodni tok uravnavati s stisnjeno pestjo, da vidite ali se voda odbija v osebo.