DomaŠiritev obzorijUčinkovita metoda za selekcioniranje predmetov

Učinkovita metoda za selekcioniranje predmetov

Selekcionirajte in odstranite predmete, ki jih ne uporabljate

Ko že nekaj let živite v svojem domu, lahko hitro spregledate, kako so se vam nakopičile stvari. Ali pa jih ne uporabljate vsakodnevno in imate dovolj »skritih« kotičkov, kamor jih lahko pospravite ter leta in leta na njih pozabite. Če se do zdaj niste v rednih intervalih znebili stvari, ki so odslužile svojemu namenu ali jih preprosto ne uporabljate, je prehod v novo življenjsko obdobje pravi čas, da to storite.

V svetu vse bolj postaja popularen način življenja – minimalizem. Minimalisti živijo s predmeti, ki jih resnično uporabljajo in potrebujejo. Prepričani so, da je sodobno potrošniško življenje prevzelo naše čute in zaradi vzdrževanja ter ohranjanja predmetov pozabljamo na resnično pomembne stvari v življenju. Ali ste prepričani, da resnično potrebujete vse elemente, ki jih hranite?

Minimalizem je življenjski pristop, s katerim se znebite presežka v življenju, v korist osredotočenosti na to, kar je pomembno – da lahko najdete srečo, izpolnitev in svobodo. Življenje poenostavite in postavite v ravnotežje. Minimalistično življenje lahko prispeva k udobju v domu, da imate več časa, energije in denarja, odkrivanju strasti, izboljšanju ustvarjalnosti, življenju v sedanjosti, odstranjevanju nezadovoljstev – ker ne posvečate pozornosti predmetom.

Učinkovita metoda za selekcioniranje

»Ali mi prinaša veselje?« Preprosto in močno vprašanje, katerega lahko naslovimo na vse v našem življenju, ne le na oblačila, knjige in predmete.

Obstajajo različni načini, kako vam nekaj prinaša veselje: vprašanje je čustveno in nanj lahko odgovorite v sekundi. Ne hranite predmetov, ampak čustva, ki so povezana z njimi. Kupili ste obleko, a je niste nikoli oblekli. Ob nakupu vam je prinesla veliko veselje in to je spomin, ki ga povezujete s tem predmetom. Metoda narekuje, da je ta predmet služil svojemu namenu – veselju v trenutku nakupa, zdaj pa ga lahko mirne vesti podarite nekomu drugemu.

ZADNJI ČLANKI

Statistika porok 2023

V Sloveniji, kot v mnogih drugih kulturah po svetu, je poroka praznik ljubezni, enotnosti...

Pomen zavarovanj v zrelih letih: Kako izbrati pravo zavarovanje

Pomen zavarovanj v zrelih letih je da zagotavljajo finančno varnost in miren prehod v...

Potovanja za seniorje 2024

Dragi seniorji, življenje je polno neštetih priložnosti za raziskovanje, učenje in uživanje, ne glede...

Kampiranje po upokojitvi

Kampiranje je že dolgo priljubljena oblika preživljanja prostega časa, ki ljudem vseh starosti omogoča...

VEČ ČLANKOV AVTORJA

Poletna zabava s priljubljenimi koktejli

Poletje je popoln čas za sprostitev in uživanje s koktejli in osvežilnimi pijačami ob družbi prijateljev in družine. Ena najboljših načinov za popestritev poletne zabave je priprava različnih koktejlov, ki bodo navdušili vse goste. V tem članku vam predstavljamo nekaj priljubljenih koktejlov, ki bodo vašo poletno zabavo naredili nepozabno. Priprava...

Seniorji, zaslužite si ugodnosti

V zreli dobi izkoristite vse ugodnosti, ki so vam na dosegu roke.  

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka: Sorazmerni del pokojnine se začne izplačevati od prvega dne naslednjega meseca po spremembi obsega dela oziroma opravljanja dejavnosti.

Je spolnost res samoumevna in zgolj za mlajše

"Pogled na starost in spolnost je odsev naše družbe in naših lastnih vrednot ..."

PODPORA SVOJCEM ob izgubi bližnjega

V uredništvu smo pripravili novo izdajo brezplačnega POGREBNEGA PRIROČNIKA 2022, namenjenega PODPORI SVOJCEM ob izgubi bližnjega.    Vsebine smo pripravili skupaj z VEČ KOT 40 STROKOVNJAKI iz različnih področij, ki so podali uporabne informacije za svojce. Predvsem gre zahvala za nastanek priročnika sodelujočim pogrebnim podjetjem, Inštitutu za sodno medicino, sodelujočim iz...

DRUGE ZANIMIVOSTI

Potovanja za seniorje 2024

Dragi seniorji, življenje je polno neštetih priložnosti za raziskovanje, učenje in uživanje, ne glede...

Poletna zabava s priljubljenimi koktejli

Poletje je popoln čas za sprostitev in uživanje s koktejli in osvežilnimi pijačami ob...

3. življenjsko obdobje preživeti v tujini

Ideja preživljanja 3. življenjskega obdobja v tujini ima posebno privlačnost.

Pred vami je posodobljen, že 9. Priročnik ŽIVLJENJE 55+

Tiskan izvod Priročnika Življenje 55+ brezplačno prejmete na enotah ZPIZa po Sloveniji.

Aktivno vzdržujte miselno kondicijo in stike z vrstniki

Aktivno druženje in spoznavanje za vzpostavljanje in ohranjanje stikov, krepitev družinske vezi ter utrjevanjem možganov.
WordPress Ads