DomaŠiritev obzorijUčinkovita metoda za selekcioniranje predmetov

Učinkovita metoda za selekcioniranje predmetov

Selekcionirajte in odstranite predmete, ki jih ne uporabljate

Ko že nekaj let živite v svojem domu, lahko hitro spregledate, kako so se vam nakopičile stvari. Ali pa jih ne uporabljate vsakodnevno in imate dovolj »skritih« kotičkov, kamor jih lahko pospravite ter leta in leta na njih pozabite. Če se do zdaj niste v rednih intervalih znebili stvari, ki so odslužile svojemu namenu ali jih preprosto ne uporabljate, je prehod v novo življenjsko obdobje pravi čas, da to storite.

V svetu vse bolj postaja popularen način življenja – minimalizem. Minimalisti živijo s predmeti, ki jih resnično uporabljajo in potrebujejo. Prepričani so, da je sodobno potrošniško življenje prevzelo naše čute in zaradi vzdrževanja ter ohranjanja predmetov pozabljamo na resnično pomembne stvari v življenju. Ali ste prepričani, da resnično potrebujete vse elemente, ki jih hranite?

Minimalizem je življenjski pristop, s katerim se znebite presežka v življenju, v korist osredotočenosti na to, kar je pomembno – da lahko najdete srečo, izpolnitev in svobodo. Življenje poenostavite in postavite v ravnotežje. Minimalistično življenje lahko prispeva k udobju v domu, da imate več časa, energije in denarja, odkrivanju strasti, izboljšanju ustvarjalnosti, življenju v sedanjosti, odstranjevanju nezadovoljstev – ker ne posvečate pozornosti predmetom.

Učinkovita metoda za selekcioniranje

»Ali mi prinaša veselje?« Preprosto in močno vprašanje, katerega lahko naslovimo na vse v našem življenju, ne le na oblačila, knjige in predmete.

Obstajajo različni načini, kako vam nekaj prinaša veselje: vprašanje je čustveno in nanj lahko odgovorite v sekundi. Ne hranite predmetov, ampak čustva, ki so povezana z njimi. Kupili ste obleko, a je niste nikoli oblekli. Ob nakupu vam je prinesla veliko veselje in to je spomin, ki ga povezujete s tem predmetom. Metoda narekuje, da je ta predmet služil svojemu namenu – veselju v trenutku nakupa, zdaj pa ga lahko mirne vesti podarite nekomu drugemu.

ZADNJI ČLANKI

Limfni sistem: najpomembnejša tekočina v našem sistemu

Limfni sistem nadzira gibanje tkivne tekočine, limfe in možgansko tekočino. V telesu te tekočine predstavljajo 60 % telesne mase.

Pomen pravilne telesne drže za zdravje in vitalnost

Ohranjanje pravilne telesne drže je ključnega pomena za naše splošno počutje, zdravje ter optimalen pretok energije v telesu.

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka: Sorazmerni del pokojnine se začne izplačevati od prvega dne naslednjega meseca po spremembi obsega dela oziroma opravljanja dejavnosti.

Ali izpolnjujete pogoje za upokojitev

Prehod iz statusa zaposlenega v aktivno življenje v zrelem obdobju z ustreznimi mesečnimi prejemki se začne s tem, da vas delodajalec najprej odjavi iz zavarovanja.

VEČ ČLANKOV AVTORJA

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka: Sorazmerni del pokojnine se začne izplačevati od prvega dne naslednjega meseca po spremembi obsega dela oziroma opravljanja dejavnosti.

Je spolnost res samoumevna in zgolj za mlajše

"Pogled na starost in spolnost je odsev naše družbe in naših lastnih vrednot ..."

PODPORA SVOJCEM ob izgubi bližnjega

V uredništvu smo pripravili novo izdajo brezplačnega POGREBNEGA PRIROČNIKA 2022, namenjenega PODPORI SVOJCEM ob izgubi bližnjega.    Vsebine smo pripravili skupaj z VEČ KOT 40 STROKOVNJAKI iz različnih področij, ki so podali uporabne informacije za svojce. Predvsem gre zahvala za nastanek priročnika sodelujočim pogrebnim podjetjem, Inštitutu za sodno medicino, sodelujočim iz...

Vsakodnevne vaje za ohranjanje vitalnosti

Rekreacija je ključna za ohranjanje vitalnosti in elastičnosti telesa. Zbrali smo 11 vsakodnevnih vaj za zaupanje v ravnotežje.

Vid kot v rosnih letih – operacija sive mrene

Operacija sive mrene je v razvitem svetu eden najpogosteje izvajanih operativnih posegov v oftalmologiji in medicini nasploh.

DRUGE ZANIMIVOSTI

3. življenjsko obdobje preživeti v tujini

Ideja preživljanja 3. življenjskega obdobja v tujini ima posebno privlačnost.

Pred vami je posodobljen, že 9. Priročnik ŽIVLJENJE 55+

Tiskan izvod Priročnika Življenje 55+ brezplačno prejmete na enotah ZPIZa po Sloveniji.

Aktivno vzdržujte miselno kondicijo in stike z vrstniki

Aktivno druženje in spoznavanje za vzpostavljanje in ohranjanje stikov, krepitev družinske vezi ter utrjevanjem možganov.

Brezskrbno v prometu

Aktivno udeleženi v prometu  Od zaključku delovnih obveznosti boste imeli vse več časa za aktivno...

Telesni in duševni wellness

Mnogi sanjajo, da bo prehod v zrelejša leta, kot pri dobrem vinu. Za izpolnitev...
WordPress Ads