DomaVzdrževanje domaVas zanimajo oskrbovana stanovanja

Vas zanimajo oskrbovana stanovanja

Oskrbovana stanovanja omogočajo, da lahko starejši samostojno ali pa z manjšo oz. večjo pomočjo strokovnega osebja, živijo svoje samostojno življenje naprej.

Dolgo je trajalo da so Slovenci ugotovili, da oskrbovana stanovanja niso substitut za domove starejših, da niso namenjena onemoglim ampak da omogočajo novo kvaliteto bivanja starejših. Namenjena so ljudem ki se bližajo 60. letom, da lahko samostojno in brezskrbno živijo svoje življenje tudi v zrelih letih, ko gredo otroci od doma in ostanejo sami v preveliki hiši ali stanovanju. Tistim ki živijo v stanovanju v višjem nadstropju, kjer ni dvigala.

Oskrbovana stanovanja omogočajo novo višjo kvaliteto bivanja. Stanovanja so v naprej arhitekturno načrtovana brez ovir (širša vrata, večji in bolj odprti prostori, prilagojena kopalnica brez pragov). Dokler teh prilagoditev ne potrebujete, jih ne opazite, ko pa jih potrebujete so neprecenljive. V stanovanju je poskrbljeno tudi za oskrbo in rdeči gumb, ki ju lahko naročite ko ju potrebujete in prekinete, ko je ne potrebujete več.

Z nakupom oskrbovanega stanovanja pridobijo tako mlajši kot starejši. Starejši dobijo njim primerno veliko stanovanje in mladim prodajo njihovo večje stanovanje.

Miha Jarc

Miha Jarc

Mijaks investicije, d. o. o.

ZADNJI ČLANKI

Limfni sistem: najpomembnejša tekočina v našem sistemu

Limfni sistem nadzira gibanje tkivne tekočine, limfe in možgansko tekočino. V telesu te tekočine predstavljajo 60 % telesne mase.

Pomen pravilne telesne drže za zdravje in vitalnost

Ohranjanje pravilne telesne drže je ključnega pomena za naše splošno počutje, zdravje ter optimalen pretok energije v telesu.

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka

Združljivost pokojnine in dodatnega zaslužka: Sorazmerni del pokojnine se začne izplačevati od prvega dne naslednjega meseca po spremembi obsega dela oziroma opravljanja dejavnosti.

Ali izpolnjujete pogoje za upokojitev

Prehod iz statusa zaposlenega v aktivno življenje v zrelem obdobju z ustreznimi mesečnimi prejemki se začne s tem, da vas delodajalec najprej odjavi iz zavarovanja.

VEČ ČLANKOV AVTORJA

DRUGE ZANIMIVOSTI

Prilagoditev kuhinje za zrela leta

Oprema in prostori kuhinje naj bodo enostavni za vzdrževanje. Posebno pozornost pa namenite tudi tlorisni razporeditvi.

Samostojnost in varno bivanje v domačem okolju

Varno bivanje: Pri prilagoditvah imejte v mislih mobilnost, dostopnost, ergonomijo prostora, nenasičenost z opremo, dobro osvetljenost.

Izbira novih vhodnih in garažnih vrat

Prve informacije o velikostih vhodnih in garažnih vrat ter načinu vgradnje pridobite že pred začetkom prenove garaže.

Pravočasno prenovite kopalnico

Pravočasno prenovite kopalnico - uporabljate jo vsakodnevno, že v 3. življenjskem obdobju, pa jo prilagodite na obdobje, ki še prihaja.

Postanite vrtnarski strokovnjak

Prihajate v obdobje v vašem življenju, ki časovno vse to omogoča in lahko hitro postanete pravi vrtnarski strokovnjak.
WordPress Ads