DomaOsebna rastSkrivnosti bistrega uma

Skrivnosti bistrega uma

Čeprav možgani polno število celic dosežejo že pred rojstvom, se strukturni razvoj nadaljuje vse življenje. Zato je pomembno, da tudi v zrelih letih poskrbite za bogato, raznoliko in stimulativno okolje. Inteligenčni kvocient ostaja nespremenjen vse do sedemdesetega leta. Spremembe pri opravljanju vsakodnevnih nalog, ki hkrati zahtevajo telesno in psihično dejavnost, so lahko vidnejše šele po šestdesetem letu.

Očistite možgane toksičnih kovin in okrepili boste vaše telo

Obkrožajo nas toksične kovine, saj se nahajajo v hrani, oblačilih, kozmetičnih izdelkih, vodi in lahko vstopajo tudi v naše telo. Poskrbite, da bo vaše telo močno, predvsem vaša jetra. Jetra ob vstopu toksičnih kovin v telo, le-te lažje pretvorijo v topne v vodi in jih lahko v 12 urah odvedejo iz telesa s potenjem, urinom ali slino. Če so vaša jetra močna, lahko odvedejo toksine iz telesa in jih ne odvedejo v predele telesa, kot so lasje, nohti in koža. Ker se tam ne nasičijo, tudi ne morejo prehajati v druge organe.

V možgane se najpogosteje stekajo živo srebro, aluminij in arzen. Aluminij (nahaja se v pločevinkah, kozmetiki, posodah, umetnem kvasu, prečiščeni moki) se v telesu redkeje nabira, če telo vsrka dovolj mineralov, ki so njegovi »nasprotniki« in nujni za življenje, npr. magnezij. Če nam mineralov ne primanjkuje, potem telo ne bo vsrkalo iz okolja mineralov, ki so jim podobni. Odstranitev kovin iz telesa lahko prispeva k – izboljšanju spomina, večji koncentraciji, boljšemu razumevanju in pomnjenju ter boljšemu delovanju jeter, ledvic, živčevja. Povečano prisotnost toksičnih kovin v vašem telesu, lahko preverite z mineralnim testom las (mineralogram). Mineralogram prikaže vsebnost tridesetih osrednjih mineralov in osmih toksičnih kovin v telesu – iz njega je razvidno delovanje žlez, nadledvične žleze, hipofize, slinavke, ščitnice, hormonov ter delovanje vseh organov in tudi čustvovanje.

Telo lahko očistite, uravnovesite in okrepite s pomočjo določenih zelišč (kelacijo). Kelacija ni invazivna metoda in se izvaja z uporabo aparata, ki telo čisti skozi roke. Z metodo telo in predvsem jetra, postanejo močnejša, zmanjša se možnost, da bi se kovine ponovno vsrkale in se lažje vzdržuje tudi pravo razmerje koristnih mineralov. Celice, očiščene toksičnih kovin, oddajajo telesu pravilne informacije in telo lahko pravilno deluje. Hkrati, ker celic ne šibijo toksične kovine, le te tudi ne šibijo stebra imunskega sistema.

Erika Brajnik

Erika Brajnik, naturopatinja

Saeka – naturopatski center

ZADNJI ČLANKI

Statistika porok 2023

V Sloveniji, kot v mnogih drugih kulturah po svetu, je poroka praznik ljubezni, enotnosti...

Pomen zavarovanj v zrelih letih: Kako izbrati pravo zavarovanje

Pomen zavarovanj v zrelih letih je da zagotavljajo finančno varnost in miren prehod v...

Potovanja za seniorje 2024

Dragi seniorji, življenje je polno neštetih priložnosti za raziskovanje, učenje in uživanje, ne glede...

Kampiranje po upokojitvi

Kampiranje je že dolgo priljubljena oblika preživljanja prostega časa, ki ljudem vseh starosti omogoča...

VEČ ČLANKOV AVTORJA

Nahranite svoje organe

Pogosto mislimo, da že vemo, kako delujejo vsi procesi v našem telesu in katere hrana nam »paše« ali pa brez nje mislimo, da ne moremo živeti ali se ji odreči.

Samomasaža

Za prijetno tretje življenjsko obdobje, poskrbite tudi za odvajanje toksinov iz telesa, saj lahko tudi tako preventivno poskrbite za svoje zdravje in dobro počutje.

DRUGE ZANIMIVOSTI

Aktivno vzdržujte miselno kondicijo in stike z vrstniki

Aktivno druženje in spoznavanje za vzpostavljanje in ohranjanje stikov, krepitev družinske vezi ter utrjevanjem možganov.

Učenje je del življenjskega stila

  Učimo se skozi vsa življenjska obdobja. O samem konceptu vseživljenjskega učenja se morda res...

Priložnost za osebnostno rast in dejavno vključenost v družbo

Življenje s cilji je polno življenje. Človek ima v sebi vgrajeno močno željo in...

Z meditacijo do pozitivnega uma za dobro počutje

Z redno dnevno meditacijo se sprostite, trenirate svoj um ter mentalno usposobljenost in prisotnost...

Zakaj vsi potrebujemo vseživljenjsko učenje

Vseživljenjsko učenje ni nujno, vendar z znanjem obogaten posameznik, bogati tudi svojo družino, prijatelje,...
WordPress Ads